Motiveren & Inspireren

Geplaatst op

Ondernemer alles naar uw wens? Hoe houdt u uw werknemers loyaal in deze spannende tijden? Een belangrijk onderdeel van uw personeelsbeleid is het inspireren & motiveren om medewerkers scherp te houden in hun vakgebied.

Wervelende haarmode-show  Een manier om dit te bereiken is het houden van een bedrijfs-event. Schoolvoorbeeld hiervan is AMI Kappers met het hoofdkantoor in Deventer. Ik mocht daar recent enkele gastvrijheidstrainingen verzorgen en in die hoedanigheid was ik zondag 24 maart jl uitgenodigd op een wervelende Hairfashionshow in Studio A12 te Bunnik.

Een jaarlijks festijn voor alle 750 medewerkers van de ondertussen 130! vestigingen tellende kappersformule. Vanuit het hele land komen de -hoofdzakelijk- kapsters opdraven om de nieuwste haartrends te zien, workshops te volgen, bij te praten met collegá’s  en te genieten van een hapje en een drankje. Kortom . . . . om hun hart op te halen!

Ik ben geen kenner en zal jullie de namen van de coupes besparen die ik voorbij heb zien komen, maar dat de opening een wervelend show was, met schitterend getooide modellen, begeleid door een perfecte licht- & geluidshow staat buiten kijf. Vanouds horeca-man met gevoel voor sfeer en liefhebber van het organiseren van events vond ik het indrukwekkend en professioneel opgezet.

Functioneel & onderhoudend  De presentatie was in handen van trendwatcher Yolly ten Koppel. Zelf al 30 jaar in het kappersvak en alleen daardoor al helemaal geknipt om deze middag te presenteren. Na de show werd de hele  groep opgedeeld in drieën, en konden er door alle aanwezigen, na elkaar drie verschillende workshops gevolgd worden. Elk een eigen thema. Er werd gewerkt vanaf een podium en de kapsters gaven toelichting op de vaktechnieken. Tevens werd er ingezoomd op de modellen opdat vanuit iedere hoek van de zaal, de totstandkoming van de nieuwe look perfect op grote schermen was te volgen. Na afloop werd er gegeten, gedronken en gezellig gekletst om daarna volop geïnspireerd de thuisreis te aanvaarden.

Op deze wijze werd de werknemers een schitterend event geboden, wat naadloos aansluit bij hun vakgebied. Ik weet dat een dergelijke opzet een kostbaar evenement is en veel voorbereiding vraagt. Maar het geeft ook een boost aan het team, en is zodanig inspirerende en motiverend, dat het de moeite waard is en zich uiteindelijk terugverdient.

Wees creatief!  Nu kan elk bedrijf zich geen dergelijk groot event permitteren . . maar dat hoeft natuurlijk ook niet! Organiseer het op je eigen manier. Wat past bij het vakgebied en de schaalgrootte van het bedrijf. Wees hierin creatief en dan hoef je echt geen handen vol geld te uit te geven om het tot een succes te maken. Maak het wel professioneel: M.a.w. denk goed na welk doel je met het event nastreeft, en kies een onderhoudend en luchtige manier dit te bereiken; combineer het nuttige met het aangename.

Van inspiratie naar prestatie  Als één ding duidelijk is, is dat geïnspireerd worden, motiveert om daadwerkelijk tot actie over te gaan. Een proces wat gepaard gaat met (persoonlijke) vooruitgang. Op deze wijze kun je als organisatie je medewerkers faciliteren om het beste in zichzelf naar boven te halen en een goede prestatie neer te zetten.

Ondernemer, hoe is het in uw bedrijf geregeld? Schenkt u voldoende aandacht aan de medewerkers? Rightstyle ondersteunt op het gebied van personeelsbeleid en legt tegelijkertijd de focus op de klantbeleving. Bel voor een geheel vrijblijvend gesprek 0529-455667 of mail naar frans@rightstyle.nl

Frans Heerink, Uw gastheer
Telefoon: (0529) 455667
Email: frans@rightstyle.nl                                                                                                                                                    Copyrights Rightstyle® 2017